Φτιάξτε την καλύτερη μακαρονόπιτα που φάγατε ποτέ!Είναι τέλεια, είναι εύκολη, έχει κριτσανιστό φύλλο και πλούσια γεύση!

Υλικά 

 

για την μακαρονόπιτα

 

  • 2 συσκευασίες έτοιμη σάλτσα ντομάτας ή 800 γραμ. σπιτική σάλτσα ντομάτας
  • 6 φύλλα πολίτικα
  • 100 γραμ. κεφαλοτύρι τριμμένο
  • 150 γραμ. μανιτάρια φρέσκα σε φέτες
  • λίγο ελαιόλαδο για τα φύλλα
  • μακαρόνια χοντρά
  • 1 πακέτο μακαρόνια ολικής

για την κρεμα

 

  • 75 γραμ. βούτυρο
  • 75 γραμ. αλεύρι
  • 750 ml γάλα
  • 1 αυγό
  • 50 γραμ. κεφαλοτύρι τριμμένο
  • μοσχοκάρυδο φρεσκοτριμμένο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

για την μακαρονόπιτα

Βράζουμε τα ζυμαρικά ολικής σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στο πακέτο. Ζεσταίνουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα μανιτάρια να πιουν τα υγρά τους. Αλατοπιπερώνουμε. Προσθέτουμε την σάλτσα και αφήνουμε να ζεσταθεί για 5′.

Στραγγίζουμε τα ζυμαρικά ολικής άλεσης. Τα ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα. Προσθέτουμε την σαλτςα με τα μανιτάρια. Ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το τυρί και τη μισή κρέμα. Ανακατεύουμε.

Λαδώνουμε μεγάλη φόρμα του κέικ με τρύπα ή φόρμα δαχτυλίδι. Στρώνουμε 4 φύλλα λαδώνοντας τα ενδιάμεσα. Βάζουμε τα μισά μακαρόνια με σάλτσα και κάνουμε μια στρώση την υπόλοιπη κρέμα. Κάνουμε μια στρώση με τα υπόλοιπα ζυμαρικά. Καλύπτουμε τη μακαρονόπιτα με τα υπόλοιπα λαδωμένα φύλλα. Γυρίζουμε τις άκρες. Τρυπάμε την επιφάνεια. Αλείφουμε με λάδι. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο μέχρι να ροδίσει καλά, στους 180ºC για περίπου 50′.

Αν θέλουμε, προς το τέλος του ψησίματος, αναποδογυρίζουμε με προσοχή σε μεγάλο ταψί τη Μακαρονόπιτα και ψήνουμε για 10′-15 επιπλέον για πολύ τραγανό αποτέλεσμα. Αφήνουμε λίγο να κρυώσει και κόβουμε σε χοντρές φέτες σαν το κέικ.

για την κρέμα

 Λιώνουμε το βούτυρο σε κατσαρόλα. Προσθέτουμε το αλεύρι και το ψήνουμε για 2′.Τρίβουμε μοσχοκάρυδο. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το γάλα ανακατεύοντας. Αφήνουμε σε μέτρια φωτιά για λίγα λεπτά να δέσει η κρέμα. Αλατοπιπερώνουμε. Αποσύρουμε. Προσθέτουμε το τυρί και το αβγό και ανακατεύουμε.

argiro.gr