Πουρές λαχανικών Υλικά

4 μεγάλες πατάτες
2 μεγάλα καρότα
1 κρεμμύδι
1 κολοκύθι
1 κομμάτι σέλερι
1 φλ. φρέσκο γάλα
1 κ.σ. βούτυρο
1 πρέζα μοσχοκάρυδο
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση
1. Καθαρίζουμε και κόβουμε σε χοντρά κομμάτια τα λαχανικά. Τα βράζουμε για 20΄-25΄ μέχρι να μαλακώσουν. Τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τα αλέθουμε όσο ακόμα είναι καυτά.
 
2. Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε το βούτυρο για 2΄, μέχρι να μυρίζει έντονα. Προσθέτουμε το μοσχοκάρυδο και το γάλα. Τα ανακατεύουμε. Τέλος προσθέτουμε τα πολτοποιημένα λαχανικά και ανακατεύουμε.
 
3. Αλατοπιπερώνουμε και σερβίρουμε με κρέας ή πουλερικά