Υλικά

 

  • Σαρδέλες 1 κιλό
  • Ππιπεριές Φλωρίνης 5 τεμ
  • Σκόρδο 1 σκελίδα πολτοποιημένη
  • Ελαιόλαδο 5 κουταλιές σούπας
  • Ξίδι 2 κουταλιές σούπας
  • Αλάτι

Εκτέλεση

Πλένουμε, στεγνώνουμε τις πιπεριές καλά,τις βάζουμε στο γκριλ να ψηθούν μέχρι να καεί λίγο η φλούδα τους και τις τοποθετούμε σε σακούλα να αχνίσουν (για να καθαριστούν πιο εύκολα). Τις ξεφλουδίζουμε προσεκτικά όπως είναι ζεστές  κι αφαιρούμε τους σπόρους. Τις κόβουμε σε λωρίδες και τις τοποθετούμε σε μπολ μαζί με το ελαιόλαδο, το ξίδι, το πολτοποιημένο σκόρδο και το αλάτι και ανακατεύουμε ελαφρώς.

Καθαρίζουμε και πλένουμε τις σαρδέλες (από τα λέπια και τα εντόσθια) τις λαδώνουμε ελαφρώς και τις αλατίζουμε. Βάζουμε λαδόκολλα σε ένα ταψί και τοποθετούμε τις σαρδέλες μας. Τις ψήνουμε στον φούρνο στο γκριλ και από τις δύο πλευρές. Είναι έτοιμες για σερβίρισμα παρέα με τις πιπεριές και το ζουμάκι τους.

*Αν θέλουμε αντί για ψητές μπορούμε να τις τηγανίσουμε σε καλαμποκέλαιο αφού πρώτα τις αλευρώσουμε.

chefoulis.gr