Γρανίτα φράουλα αλά Pandespani

Προετοιμασία: Μπορείτε να κάνετε το σορμπέ από την προηγουμένη, αν και είναι πάντα καλύτερο όταν γίνεται την ίδια μέρα. Αν μείνει περισσότερες μέρες στο ψυγείο, οι πολύ μικροί κρύσταλλοι απ΄το νερό που περιέχει, δημιουργούν νιφάδες που αλλάζουν την υφή του και το σκληραίνουν.

Yλικά (για 6-8 άτομα)
200 γραμ. ζάχαρη
200 ml νερό
2 κ.σ. λεμόνι
750 γραμ. φράουλες, πλυμένες και καθαρισμένες

Κάνετε το σιρόπι: Σε κατσαρολάκι και μέτρια προς δυνατή φωτιά βάζετε το νερό και ρίχνετε τη ζάχαρη και το λεμόνι. Μόλις αρχίσει να βράζει, χαμηλώνετε τη φωτιά και σιγοβράζετε μέχρι η ζάχαρη να διαλυθεί, χωρίς να την ανακατεύετε. Περίπου 2.5-3 λεπτά. Αποσύρετε, αφήνετε λίγο να κρυώσει και το βάζετε στο ψυγείο για να είνα παγωμένο.

Κάνετε το σορμπέ: Περνάτε τις φράουλες στο μπλέντερ ή στο μύλο κουζίνας και τις κάνετε πουρέ. Προσθέτετε το κρύο σιρόπι, ανακατεύετε καλά, αδειάζετε το μείγμα σε παγωτομηχανή και ακολουθείτε τις οδηγίες της.

Σερβίρισμα: Σε μπολ ή ποτήρια με πόδι και φυλλαράκια μέντας.


Πηγή: ethnos.gr