Υλικά

 

  • 1  σκελίδα σκόρδο λιωμένη
  • 2 κ.σ. λάδι
  • 2 φλ. ψιλοκομμένες ντομάτες
  • 1/4 κ.γλ. κόκκινο πιπέρι
  • 1 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • 1 κ.γλ.  ρίγανη
  • 300 γρ.  σπαγγέτι
  • 2 αντζούγιες
  • 2 κ.σ. κάπαρη
  • 8 ελιές χωρίς κουκούτσι
  • αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε το σκόρδο. Προσθέτουμε την ντομάτα, αλάτι, μαύρο και κόκκινο πιπέρι. Βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 3-4 λεπτά.  Προσθέτουμε το μαϊντανό, τη ρίγανη και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 30 λεπτά. 

Βράζουμε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.  Λιώνουμε τις αντζούγιες με ένα πιρούνι και τις προσθέτουμε στη σάλτσα μαζί με την κάππαρη και τις ελιές. Βράζουμε σε χαμηλή φωτιά.

Μόλις ετοιμαστούν τα μακαρόνια, τα σουρώνουμε και τα ανακατεύουμε με τη σάλτσα να πάει παντού. Σερβίρουμε με φρέσκο μαϊντανό. 

gourmed.gr