Υλικά

 

  • 1 ζύμη για πίτσα
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1/2 φλιτζάνι σάλτσα ντομάτας
  • 1/2 φλιτζάνι τυρί mozzarella
  • φρέσκα φύλλα βασιλικού για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τη σχάρα σε υψηλή θερμοκρασία για 5 με 10 λεπτά.

Ζεσταίνουμε τη ζύμη πίτσας με μια κουταλιά ελαιόλαδο. Χρησιμοποιώντας τα χέρια μας απλώνουμε το λάδι στο εξωτερικό της ζύμης και την απλώνουμε προσεκτικά.

Τοποθετούμε την ζύμη στη σχάρα και βουρτσίζουμε γρήγορα την κορυφή με επιπλέον λάδι. Κλείνουμε τη σχάρα και αφήνουμε τη ζύμη για 3-4 λεπτά σε υψηλή θερμοκρασία.

Στη συνέχεια την ελέγχουμε. Η ζύμη θα πρέπει να σχηματίζει μεγάλες φυσαλίδες. Χρησιμοποιώντας μια μεγάλη σπάτουλα γυρίζουμε τη ζύμη. Σε χαμηλότερη θερμοκρασία προσθέτουμε από πάνω τη σάλτσα και τη mozzarella.

Αυξάνουμε τη θερμοκρασία και κλείνουμε τη σχάρα.  Μαγειρεύουμε την πίτσα γα 5-6 λεπτά μέχρι να λιώσει το τυρί και το κάτω μέρος να είναι ελαφρώς καμένο.

ipop.gr