Υλικά 

 

  • ½ κιλό μακαρόνια κοφτά
  • 50 γρ. Βούτυρο
  • 2-3 αυγά
  • 50 γρ. Τυρί σκληρό
  • Αλάτι-πιπέρι

για την σάλτσα 

 

  • 1 κουτί τόννος
  • 2 κουταλιές βούτυρο γάλακτος
  • 4 ώριμες τομάτες
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • Αλάτι-πιπέρι-κανέλα μασούρι
  • 2-3 σκελίδες σκόρδα ψιλοκομμένα
  • Λίγα μανιτάρια (προαιρετικώς)

Εκτέλεση 

Ετοιμάζουμε την σάλτσα. Σωτάρουμε το κρεμμύδι, ρίχνουμε τον τόννο λειωμένο και τα υπόλοιπα υλικά  με λίγο νερό. Όταν δέσει την κατεβάζουμε από τη φωτιά και βράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό. Όταν βράσουν τα κατεβάζουμε από τη φωτιά.

Χτυπάμε τα ασπράδια μαρέγκα και προσθέτουμε τους κρόκους, το βούτυρο και το τυρί. Τοποθετούμε τα ζυμαρικά που έχουμε βράσει και βουτυρώσει σε βουτυρωμένο πυρέξ και γαρνίρουμε με το μείγμα. Σκορπάμε από πάνω την σάλτσα ή την τοποθετούμε κατά διαστήματα ώστε να έχει κάθε μερίδα από λίγο στο κέντρο και τα τοποθετούμε σε ζεστό φούρνο να ροδίσουν για 10 λεπτά περίπου. Σερβίρονται ζεστά.

tselemedes.gr