Υλικά

 

  • 4 φιλέτα κοτόπουλο στήθος, χωρίς κόκαλο και πέτσα, χτυπημένα
  • Χοντρό αλάτι 
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 μεγάλα αβγά
  • 1 κ.σ. μουστάρδα Ντιζόν
  • 2 κούπες τριμμένη φρυγανιά 
  • 2 κ.σ. φυτικό λάδι
  • 2 κ.σ. βούτυρο ανάλατο
  • Μαϊντανός, ψιλοκομμένος για το σερβίρισμα
  • Φέτες λεμονιού για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

Απλώνουμε λαδόκολλα σε ένα ταψί.

Αλατοπιπερώνουμε τα φιλέτα κοτόπουλου και σε ένα πιάτο βάζουμε το αλεύρι. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα αβγά και τη μουστάρδα. Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε τη 1 κούπα φρυγανιά. Την υπόλοιπη τη συμπληρώνουμε κατά τη διαδικασία, όταν χρειάζεται.

Παίρνουμε ένα φιλέτο, το περνάμε από το αλεύρι, μετά από το αβγό και μετά από τη φρυγανιά, φροντίζοντας να πάει παντού και να κολλήσει καλά. Το μεταφέρουμε στο ταψί με τη λαδόκολλα.

Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι που χωράει δύο φιλέτα με 1 κ.σ. φυτικό λάδι και 1 κ.σ. βούτυρο και βάζουμε 2 φιλέτα μέχρι να ροδίσουν κι από τις δύο μεριές και να έχει μαγειρευτεί το κοτόπουλο, για 8-10 λεπτά.

Τα μεταφέρουμε σε μια πιατέλα στρωμένη με απορροφητικό χαρτί και τα αλατίζουμε. Συνεχίζουμε με τα επόμενα 2 φιλέτα, προσθέτοντας στο τηγάνι την άλλη 1 κ.σ. φυτικό λάδι και το βούτυρο.

Σερβίρουμε με μαϊντανό και φέτες λεμονιού.

dimitrisskarmoutsos.gr