Υλικά

 

  • 1 κιλό μικρές πατάτες
  • λάδι για το τηγάνισμα
  • 2 νεροπότηρα κρασί κόκκινο
  • 1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο για το μαγείρεμα
  • 1 κουτ. σούπας κόλιανδρο ψιλοκοπανισμένο
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Πλένετε καλά τις πατάτες και τις τρίβετε καλά με το σφουγγαράκι να φύγουν τα χώματα. Τις πλένετε ξανά και, χρησιμοποιώντας ένα βαρίδι, τις κοπανάτε να σπάσουν.

Όπως είναι σπασμένες, τις τηγανίζετε σε άφθονο ελαιόλαδο μέχρι να αρχίζουν να ροδοκοκκινίζουν.

Τότε τις βγάζετε και τις βάζετε σε άλλη, καθαρή κατσαρόλα προσθέτοντας μόνο ένα φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο. Τις αλατίζετε, τους ρίχνετε τον κόλιανδρο και λίγο πιπέρι.

Μόλις ζεσταθεί το λάδι στην κατσαρόλα ρίχνετε μέσα το κρασί και μαγειρεύετε σε πολύ δυνατή φωτιά μέχρι να εξατμιστεί εντελώς το κρασί. Τις σερβίρετε ζεστές συνοδεύοντας ψητό κρέας. Φωτο: Αναστασία Αδαμάκη - Food styling: Aντωνία Κατή

olivemagazine.gr