Πάστα με αντζούγιες, πελτέ και αμύγδαλα Υλικά

    * 1 φλιτζ. τσαγιού αμύγδαλα λευκά
    * 10-12 φιλετάκια αντζούγιας διατηρημένα σε λάδι
    * 1 σκελίδα σκόρδου
    * 1 κουτ. γλυκού θυμάρι ξερό
    * 3 κουτ. σούπας ντοματοπελτές
    * ελαιόλαδο
    * πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Μερίδες 4
Προετοιμασία 15΄
Διαδικασία Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι καβουρδίζουμε σε μέτρια φωτιά χωρίς λάδι τα αμύγδαλα. Τα βγάζουμε μόλις ροδίσουν καλά. Προσοχή δεν πρέπει να μαυρίσουν, γιατί θα έχουν δυσάρεστη γεύση και μυρωδιά. Τα βγάζουμε από το τηγάνι (γιατί αλλιώς θα συνεχίσουν να ψήνονται) και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Βάζουμε τα αμύγδαλα στο μπλέντερ μαζί με τον πελτέ, το σκόρδο, το θυμάρι, τις αντζούγιες και ανοίγουμε το διακόπτη. Από το άνοιγμα στο καπάκι του, προσθέτουμε σιγά-σιγά όσο ελαιόλαδο χρειαστεί ώστε να γίνει η πολτοποίηση και να γίνουν τα υλικά μια ενιαία πάστα. Ακόμα και αν βάλουμε πολύ ελαιόλαδο, μπορούμε μετά να σουρώσουμε το μείγμα από πολύ λεπτό σουρωτήρι, ώστε να απομακρύνουμε το παραπανίσιο.


Πηγή: gastronomos.gr