Υλικά

 

  • 2 κ. σ. βούτυρο
  • 1 κ. σ. αλεύρι
  • ½ κ. γλ. αλάτι
  • ⅛ κ. γλ. πιπέρι
  • ½ φλυτζ. γάλα
  • 3 φλυτζ. πουρέ πατάτας
  • 4 αυγά βραστά, σε φέτες
  • 5 κ. σ. μπέικον, ψιλοκομμένο και ψημένο
  • 2 κ. σ. μαιντανό, ψιλοκομμένο
  • ¼ φλυτζ. τσένταρ, τριμμένο
  • 2 κ. σ. γάλα

Εκτέλεση

Προθέρμανε τον φούρνο στους 200 βαθμούς.

Λιώσε το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι και ανακάτεψέ το με το αλεύρι, το αλάτι και το πιπέρι. Πρόσθεσε σιγά-σιγά το γάλα, μέχρι να γίνει μπεσαμέλ. Κατέβασέ το από τη φωτιά.

Σε ένα ταψί άπλωσε τη μισή ποσότητα πουρέ. Άπλωσε τα αυγά, το μπέικον, το μαιντανό, τη μπεσαμέλ και το τυρί.

Σκέπασε με τον υπόλοιπο πουρέ και ρίξε τις 2 κ. σ. γάλα. Ψήσε για 20 λεπτά, μέχρι η πίτα να πάρει ένα χρυσό χρώμα.

misswebbie.gr