Υλικά

 

  • 12 φέτες ψωμί του τοστ
  • 1 κουταλιά βούτυρο
  • 2 κουταλιές λάδι
  • 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 100 γρ. ζαμπόν ψιλοκομμένο
  • 100 γρ. ανάμικτα λαχανικά κατεψυγμένα (εγώ δεν είχα, έβαλα αρακά και καρότο)
  • 1/2 φλιτζάνι γάλα
  • 3 κουταλιές παρμεζάνα τριμμένη
  • 1 κουταλιά σούπας αλεύρι
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Βράζουμε σε αλατισμένο νερό τα λαχανικά για πέντε λεπτάκια. Με ένα στρογγυλό κουπ πατ περίπου 8 εκ. διάμετρο,  κόβουμε τις φέτες του τοστ. Τις αλείφουμε με λάδι και από τις δύο πλευρές. Τις πιέζουμε μέσα στο μαφινοταψί. Εγώ έχω ένα πραγματάκι που έχω πάρει από τον Καναδά για τέτοιες περιπτώσεις αλλά και χωρίς αυτό μια χαρά γίνεται, ίσως και καλύτερα.

  

Ανακατεύουμε το γάλα με το αλεύρι και το βάζουμε να βράσει. Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και το μισό βούτυρο και ανακατεύουμε. Φτιάχνουμε έτσι μια ψευτομπεσαμέλ.

Με το υπόλοιπο βούτυρο σοτάρουμε το κρεμμύδι ώσπου να γίνει διάφανο. Ρίχνουμε το ζαμπόν, τα βρασμένα λαχανικά, τη μπεσαμέλ και την παρμεζάνα. Ανακατεύουμε και μοιράζουμε το μείγμα στις ταρτούλες του ψωμιού. Ψήνουμε στους 180β για 15 λεπτά περίπου ή μέχρι να ροδίσουν. Τις σερβίρουμε ζεστές!

Και επειδή όπως έχουμε πει δεν πετάμε τίποτα, τα υπόλοιπα του ψωμιού τα κόβουμε σε κομμάτια, τα ανακατεύουμε με λίγο λάδι, σκόνη σκόρδου και παρμεζάνα, τα ψήνουμε για λίγο στο φούρνο και έχουμε ωραιότατα σκορδοψωμάκια για το φαγητό μας.
Καλή εβδομάδα να έχουμε!

cookandfeed.blogspot.gr