Καλοκαιρινή μακαρονάδα Υλικά

500 γραμμ. βίδες
1/4 κούπας ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε μικρά καρέ
300 γραμμ. ντοματίνια κομμένα στη μέση
300 γραμμ. φέτα θρυμματισμένη
1/2 κούπας ελιές κομμένες σε φέτες
2 κ.σ. βασιλικό ψιλοκομμένο
2 κ.σ. κάππαρη
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι


Εκτέλεση
Βράζουμε τις βίδες σε αλατισμένο νερό και τις σουρώνουμε. Ζεσταίνουμε ελαιόλαδο σε πλασοτέ κατσαρόλα. Σοτάρουμε το κρεμμύδι να γίνει διάφανο για 5΄-6΄. Προσθέτουμε την πιπεριά και σοτάρουμε για 2΄-3΄. Στη συνέχεια ρίχνουμε τη φέτα, τα ντοματίνια, τις ελιές, τον βασιλικό και την κάππαρη. Αποσύρουμε τη σάλτσα από τη φωτιά. Ανακατεύουμε να λιώσει η φέτα με τη θερμοκρασία της κατσαρόλας.
Ρίχνουμε τις βίδες και περιχύνουμε με λίγο ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε πολύ καλά και ελέγχουμε το αλατοπίπερο. Σερβίρεται ζεστή αμέσως ή κρύα σαν σαλάτα.