Υλικά

 

  • 150 γραμμάρια αλεύρι
  • 90 γραμμάρια νερό
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο
  • Μαγιά
  • Αλάτι

για το καρύκευμα

 

  • 180 γραμμάρια ντομάτες
  • 100 γραμμάρια μοτσαρέλα
  • Βασιλικό
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι

Εκτέλεση

Στραγγίζουμε καλά τη μοτσαρέλα από τα υγρά και την κόβουμε σε κομμάτια. Εν τω μεταξύ ανακατεύουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, τη μαγιά, το ελαιόλαδο και προσθέτουμε λίγο νερό. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά και να σχηματιστεί μια μαλακή ζύμη.

Ανοίγουμε τη ζύμη σε μια επιφάνεια εργασίας και στη συνέχεια την βάζουμε σε ένα τηγάνι. Από πάνω ρίχνουμε τις ντομάτες, αφού τις έχουμε ψιλοκόψει, το λάδι και το βασιλικό και μαγειρεύουμε για 8 με 9 λεπτά.  

Ύστερα προσθέτουμε τη μοτσαρέλα και μαγειρεύουμε για ακόμη 2 λεπτά ή μέχρι να λιώσει το τυρί. Προσθέτουμε εάν θέλουμε λίγο ωμό ελαιόλαδο και σερβίρουμε.

jenny.gr