Υλικά

 

  • 8 μεγάλες πατάτες με λεπτή καθαρή φλούδα
  • 2 κ. σ. μουστάρδα με κόκους
  • 50 ml σάλτσα σόγιας
  • 10 ml ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. πετιμέζι 
  • 1 κουτ. γλυκού θυμάρι ξερό
  • 1 κ.γ. ρίγανη
  • 2 κ.σ. ψιλοκομμένο μαιντανό
  • 4 σκελίδες σκόρδο
  • 2 κ.γ. πάπρικα γλυκιά καπνιστή
  • 2 κ.γ. φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Αυτός ο τρόπος ψησίματος χωρίς σχεδόν καθόλου λιπαρά θα σας δώσει ένα αποτέλεσμα που θα νομίζετε ότι τρώτε τηγανητή πατάτα αλλά χωρίς την λαδίλα.

Πλένουμε τις πατάτες πολύ καλά με το σφουγγαράκι της κουζίνας και σαπούνι να φύγουν όλα τα χώματα. Τις κόβουμε στην μέση και κάθε κομμάτι εγκάρσια στα τρία – κυδωνάτες.

Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά της μαρινάδας εκτός από το σκόρδο και ρίχνουμε τις πατάτες μέσα. Ανακατεύουμε πολύ καλά να πάνε τα μπαχαρικά μας παντού.

Σε ένα μεγάλο ταψί απλώνουμε μία λαδόκολλα και απλώνουμε επάνω της τις πατάτες. Ψήνουμε για 40-45 λεπτά προσέχοντας να μην μας καούν ανάλογα με την ένταση του φούρνου. Γαρνίρουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό και σερβίρουμε.

gourmed.gr