Υλικα

 

για τη σως

 

  • 1/2 φλιτζάνι μαγιονέζα
  • 1 1/2 σούπας σως σκόρδου
  • 1 κουταλάκι γλυκού ζάχαρη
  • 1 κουταλάκι ξύδι

για το μείγμα αυγού

 

  • 1 αυγό, χτυπημένο
  • 3/4 φλιτζάνι γάλα

για τις κοτομπουκιές

 

  • 680 γραμμάρια στήθη κοτόπουλου χωρίς κόκαλα, κομμένα σε κύβους
  • 1 1/2 φλιτζάνι αλεύρι
  • 1 1/2 φλιτζάνι τριμμένη φρυγανιά
  • 2 κουταλάκια αλάτι
  • 1 κουταλάκι μαύρο πιπέρι
  • 1/2 κουταλάκι σούπας σκόνη κρεμμύδιου
  • 1/2 κουταλάκι σκόνη σκόρδου
  • 1/2 κουταλάκι σούπας βασιλικό

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς. Βάζουμε σε ένα ταψί μια λαδόκολλα και αφήνουμε στην άκρη.Συνδυάζουμε όλα τα συστατικά για τη σως σε ένα μικρό μπολ και ανακατεύουμε με ένα κουταλάκι. Καλύπτουμε το μπολ και αφήνουμε στην άκρη.

Σε ένα άλλο μπολ, συνδυάζουμε το αυγό με το γάλα και τα χτυπάμε μαζί. Αφήνουμε στην άκρη.Σε μια μεγάλη σακούλα ziploc συνδυάζουμε το αλεύρι, τη τριμμένη φρυγανιά, αλάτι, πιπέρι, σκόνη κρεμμυδιού, σκόρδο και βασιλικό. Κλείνουμε το φερμουάρ και κουνάμε μέχρι να αναμειχθούν καλά.

Για αρχή ρίχνουμε τις κοτομπουκιές στην τσάντα για να ανακατευτούν με το μείγμα.Στη συνέχεια βυθίζουμε το κοτόπουλο στο αυγό και το βάζουμε πίσω στη σακούλα με τη τριμμένη φρυγανιά. Αφού επικαλυφθεί καλά, τοποθετούμε τις κοτομπουκιές μας στο ταψί με τη λαδόκολλα.

Ψήνουμε για περίπου 25 λεπτά. Στη συνέχεια προσθέτουμε τη μισή σως μας όταν το κοτόπουλο είναι ακόμα ζεστό. Πασπαλίζουμε λίγο ακόμα βασιλικό και σερβίρουμε με τη σως.

ipop.gr