Υλικά

 

  • 1 ιταλικό λουκάνικο
  • 6 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • ¼ κουταλάκι του γλυκού κόκκινο καυτερό πιπέρι
  • Αλάτι και πιπέρι
  • 1 τριμμένη ντομάτα
  • 3 φλιτζάνια νερό
  • 350γραμ. μακαρόνια πένες
  • ½ φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
  • ¾ του φλιτζανιού τυρί παρμεζάνα
  • ¼ τοθ φλιτζανιού ψιλοκομμένο φρέσκο βασιλικό
  • 1 φλιτζάνι τυρί τριμμένο μοτσαρέλα

Εκτέλεση

Σε ένα τηγάνι τσιγάρισε το λουκάνικο με λίγο λάδι μέχρι να αρχίσει να παίρνει χρώμα, περίπου 4 λεπτά. ( καλό θα είναι να κόψεις το λουκάνικο σε κομμάτια θα δεις ότι θα ψηθεί πιο γρήγορα). Στην συνέχεια πρόσθεσε το σκόρδο και το πιπέρι και μαγείρεψε ώσπου να πάνε παντού τα μυρωδικά για περίπου 1 λεπτό.

Τρίψε σε ένα τρίφτη την ντομάτα κα πρόσθεσε την στο τηγάνι μαζί με ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι. Μείωσε την δύναμη της φωτιάς σε μέτρια έως χαμηλή θερμότητα και σιγόβρασε για 8-10 λεπτά. Πρόσθεσε το νερό και τα μακαρόνια και αύξησε την φωτιά ανακατεύοντας συχνά για 15-18 λεπτά.

Αφαίρεσε από την θερμότητα και ανακάτεψε τα ζυμαρικά. Ανακάτεψε την κρέμα γάλακτος με ½ του φλιτζανιού παρμεζάνα και 3 κουταλιές της σούπας βασιλικό. Δοκίμασε το μείγμα και πρόσθεσε αν θέλεις αλάτι και πιπέρι.

Πρόσθεσε την άσπρη σάλτσα μέσα στο τηγάνι και ανακάτεψε. Πασπάλισε με την υπόλοιπη μοτσαρέλα και τη υπόλοιπη παρμεζάνα που περίσσεψε πάνω από τα μακαρόνια και μετέφερε στον φούρνο. (Εάν θέλεις μπορείς να βγάλεις τα ζυμαρικά με την σάλτσα από το τηγάνι και να τα μεταφέρεις σε ένα πυρέξ). Ψήσε μέχρι τα τυριά να λιώσουν και να βράσει η σάλτσα για περίπου 10 λεπτά. Πασπάλισε με φρέσκο βασιλικό και σέρβιρε.

joytv.gr