Υλικά

 

  • 1 πακέτο φύλλο κρούστας
  • 3 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
  • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένο
  • 1 πράσο ψιλοκομμένο
  • 1 πιπεριά Φλωρίνης μικρή, σε καρεδάκια
  • 1 σελινόριζα μικρή καθαρισμένη, ξυσμένη στον τρίφτη
  • 1 καρότο μεγάλο, ξυσμένο στον τρίφτη
  • 2 φλιτζάνια κόκκινο και λευκό λάχανο ανάμικτα, λεπτοκομμένα
  • 300γρ. τυρί κρέμα
  • 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 φλιτζάνι άνηθο ψιλοκομμένο
  • 3 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 αβγό ελαφρώς χτυπημένο
  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο για το άλειμμα των φύλλων
  • έτοιμη γλυκόξινη σάλτσα (για το σερβίρισμα)
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση

Ζεσταίνετε σε βαθύ τηγάνι το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι, το σκόρδο, την πιπεριά και το πράσο για μισό λεπτό. Προσθέτετε τα δύο λάχανα, τη σελινόριζα και το καρότο. Αλατοπιπερώνετε και συνεχίζετε το σοτάρισμα ανακατεύοντας κάθε τόσο με σπάτουλα μέχρι να μαραθούν τα λαχανικά και να στεγνώσουν από τα υγρά τους. 

Τραβάτε το τηγάνι από τη φωτιά και αφήνετε να κρυώσουν. Τότε προσθέτετε το τυρί, το αβγό, τέσσερις κουταλιές της σούπας γλυκόξινη σάλτσα (από αυτή που θα χρησιμοποιήσετε στο σερβίρισμα), τον άνηθο, τον μαϊντανό και ανακατεύετε. 

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC. Τοποθετείτε τα φύλλα της κρούστας στον πάγκο με τη μεγάλη πλευρά κάθετα μπροστά σας και με δύο κάθετες χαρακιές τα χωρίζετε σε τρεις δεσμίδες από λωρίδες ίσες σε πλάτος. 

Λαδώνετε μία προς μία τις λωρίδες των φύλλων, βάζετε από μία κουταλιά γέμιση λαχανικών στο κάτω μέρος τους, τυλίγετε σε ρολά και τα αραδιάζετε σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.

Όταν τελειώσετε με τα φύλλα και τη γέμιση, ψήνετε τα ρολάκια στο φούρνο για 25 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδοκοκκινίσουν. Σερβίρετε τα ρολάκια ζεστά ή χλιαρά, συνοδεύοντας με γλυκόξινη σάλτσα.

Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης - Food Styling: Αντωνία Κατή

olivemagazine.gr