Βιολογικές ντομάτες με γρανίτα ντομάτας Υλικά:

    * Για τη γρανίτα ντομάτας: 1 κ.σ. κόκκινο ξίδι
    * 2 κ.σ ελαιόλαδο
    * Αλάτι (στη μύτη του κουταλιού)
    * 240 γρ. ντομάτες ξεφλουδισμένες και χωρίς κουκούτσι
    * Για τη σαλάτα: 4 ντομάτες κομμένες σε χοντρές φέτες
    * Πιπέρι, Αλάτι
    * 1 κ.σ. ψιλοκομμένο φρέσκο βασιλικό

Εκτέλεση:

Για να ετοιμάσεις τη γρανίτα βάλε όλα τα υλικά σε ένα μπλέντερ και ανακάτεψε να γίνει ένας ομοιόμορφος πολτός


Άπλωσε το μείγμα σε ένα δοχείο και βάλε στην κατάψυξη να παγώσει (ανακατεύοντας 2 φορές σε διάστημα 2 ωρών)


Αφαίρεσε από την κατάψυξη και με ένα πηρούνι άρχισε να ξίνεις όλη την γρανίτα να γίνει αφράτη και χιονάτη


Βάλε τις φέτες της ντομάτας σε ένα πιάτο. Αλατοπιπέρωσε

Από πάνω πρόσθεσε τη γρανίτα και γάρνιρε με τον βασιλικό