Υλικά 

 

  • 1/2 κιλό γαρίδες (καθαρό βάρος αποφλοιωμένες) 
  • 1/2 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 3 πιπεριές (1 πράσινη, 1 κίτρινη,1 κόκκινη), κομμένες σε λεπτές λωρίδες
  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές λωρίδες
  • 1-2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες 
  • 1 μέτρια ώριμη ντομάτα ξεφλουδισμένη, κομμένη σε καρέ, στραγγισμένη σε σουρωτήρι
  • 2 κ.γ. ούζο (προαιρετικά)
  • 1 φλ. τσαγιού νερό
  • 2 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • 1-2 πρέζες νιφάδες καυτερής πιπεριάς “τσίλι” (αυξήστε τη ποσότητα ανάλογα με τις προτιμήσεις σας)
  • αλάτι πιπέρι 
  • 100 γρ. φέτα κομμένη πρώτα σε λεπτές φέτες και μετά σε κομμάτια

Εκτέλεση 

Σε ένα μεγάλο, βαθύ τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο, σε μέτρια φωτιά, και σοτάρετε τις πιπεριές και το κρεμμύδι για 12-13 λ περίπου ή μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς. Προσθέτετε το σκόρδο και τις ντομάτες και συνεχίζετε το σοτάρισμα για 3 λ επιπλέον. 

Στη συνέχεια, ρίχνετε το νερό, το ούζο (προαιρετικά), το πελτέ ντομάτα, λίγο αλάτι (προσοχή στο αλάτι λόγω της φέτας), το πιπέρι και (όσο και αν θέλετε) νιφάδες τσίλι και τα μαγειρεύετε για 8 λ περίπου ή μέχρι να σωθούν τα πολλά υγρά και “δέσει” ελαφρώς η σάλτσα.

Προσθέτετε τις γαρίδες και συνεχίζετε το μαγείρεμα για άλλα 6 λ. Ρίχνετε από πάνω και τα κομμάτια φέτας, συνεχίζετε το μαγείρεμα, χωρίς να ανακατέψετε,  για 1 λ, αποσύρετε το τηγάνι από τη φωτιά και το αφήνετε στην άκρη για 2 λ να “σταθεί”. Το σερβίρετε ζεστό ή χλιαρό.

sintayes.gr