Υλικά

 

  • 3 πακέτα tortellini με τυρί
  • 1 φλιτζάνι καλαμπόκι φρέσκο ή κατεψυγμένο
  • 1 κονσέρβα μαύρα φασόλια (θα πρέπει να στραγγιστούν)
  • 1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
  • 1 αβοκάντο ψιλοκομμένο
  • 1 1/2 φλιτζάνι ντοματίνια κομμένα στη μέση
  • 1/4 φλιτζάνι ψιλοκομμένο κόκκινο κρεμμύδι
  • 1/4 φλιτζάνι ψιλοκομμένο φρέσκο κόλιαντρο

για το dressing

  • 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • χυμός από 2 φρέσκα lime
  • 2 κουταλιές της σούπας ξύδι
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 κουταλάκι της σούπας ζάχαρη, chilli se σκόνη, κύμινο
  • αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

Μαγειρεύουμε τα tortellini σύμφωνα με τις οδηγίες συσκευασίας. Στη συνέχεια τα στραγγίζουμε και τα ξεπλένουμε με κρύο νερό.

Προσθέτουμε τα tortellini σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέτουμε το μαγειρεμένο καλαμπόκι, τα μαύρα φασόλια, την πιπεριά, το αβοκάντο, τα ντοματίνια, το κρεμμύδι και το κόλιαντρο.

Συνδυάζουμε μαζί όλα τα συστατικά για το  μέσα σ’ ένα βάζο. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να συνδυαστούν όλα τα υλικά.

Ρίχνουμε όσο dressing επιθυμούμε πάνω από τα ζυμαρικά και ανακατεύουμε καλά τη σάλτσα με τα tortellini.

Απολαμβάνουμε τα tortellini άμεσα ή μπορούμε να τα τοποθετήσουμε για λίγα λεπτά στο ψυγείο.

ipop.gr