Υλικά

 

  • 1 πακέτο ζυμαρικά φιογκάκια
  • 340γραμ. μπέικον κομμένο σε λωρίδες
  • 2 μικρά κρεμμύδια κομμένα σε φέτες
  • 1 πολύ ώριμο αβοκάντο καθαρισμένο και κομμένο σε φέτες
  • ½ του φλιτζανιού ψιλοκομμένος βασιλικός
  • ½ του φλιτζανιού μπλε τυρί τριμμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο τριμμένες
  • 2 κουταλιές της σούπας ξίδι από κόκκινο κρασί
  • 1 κουταλάκι του γλυκού χυμός λεμονιού
  • Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ένα τηγάνι πρόσθεσε το μπέικον και τσιγάρισε το για λίγο σε μέτρια φωτιά. Έπειτα μετέφερε το μπέικον σε χαρτί κουζίνας και άφησε το σε μια άκρη.

Επέστεψε το τηγάνι ξανά στο μάτι της κουζίνας πάλι σε μέτρια φωτιά και πρόσθεσε τα κρεμμύδια στο τηγάνι με μια πρέζα αλάτι. Μαγείρεψε τα κρεμμύδια για 5 λεπτά μέχρι να γίνουν τραγανά. Στο μπολ που θα έχεις καθαρίσει το αβοκάντο από πάνω πρόσθεσε τον χυμό λεμονιού.

Πρόσθεσε το αβοκάντο μαζί στο τηγάνι με τα κρεμμύδια. Ανακάτεψε τα όλα μαζί πολύ καλά. Μαγείρεψε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου. Πρόσθεσε τα ζυμαρικά αφού βράσου στην σάλτσα που έχεις φτιάξει και ανακάτεψε. Σέρβιρε αμέσως τα ζυμαρικά σου και καλή όρεξη!

marymary.gr