Υλικά συνταγής

  • 1 φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη
  • 4 κουταλιές βούτυρο ή μαργαρίνη
  • 1/3 φλιτζάνι φρέσκο γάλα
  • 1/2 φλιτζάνι κακάο σε σκόνη
  • 1 1/2 φλιτζάνι νιφάδες βρώμης (κουάκερ)

Εκτέλεση συνταγής

Σε μεγάλη κατσαρόλα και σε μέτρια φωτιά αναμειγνύετε τη ζάχαρη, το βούτυρο ή τη μαργαρίνη, το γάλα και το κακάο, ανακατεύοντας συνεχώς για 3' μέχρι να δέσουν τα υλικά.

Αποσύρετε την κατσαρόλα απ' τη φωτιά, προσθέτετε στο μείγμα τη βρώμη και ανακατεύετε. Με ένα κουτάλι της σούπας παίρνετε κουταλιές από το μείγμα και τις τοποθετεί σε σκεύος στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί. Διορθώνετε λίγο το σχήμα κάθε κουταλιάς περιμετρικά με το χέρι για να γίνει στρογγυλό.

Αφήνετε το σκεύος για λίγο στο ψυγείο να σφίξει το μείγμα και σερβίρετε.