Υλικά συνταγής

  • 1 φλιτζάνι πλιγούρι
  • 1/2 αγγούρι κομμένο σε φέτες
  • 2 ντομάτες ξεφλουδισμένες και κομμένες σε κύβους
  • 2 κρεμμύδια μέτρια, ψιλοκομμένα
  • 1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε κύβους
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 1/3 του φλιτζανιού ελαιόλαδο
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα
  • 2 κουταλιές της σούπας ξίδι
  • λίγο αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

Βάζετε το πλιγούρι σε μπολ με ζεστό νερό και το αφήνετε ένα βράδυ για να φουσκώσει (εναλλακτικά ακολουθείτε τις οδηγίες της συσκευασίας του). Την επομένη το σουρώνετε και το αφήνετε να στραγγίσει. Βάζετε το πλιγούρι σε σαλατιέρα, προσθέτετε τις ντομάτες,το αγγουράκι, την πιπεριά, τα κρεμμύδια και το μαϊντανό. Ανακατεύετε τα λαχανικά με το πλιγούρι προσεκτικά για να μη λιώσουν. Σερβίρετε τη σαλάτα προσθέτοντας αν θέλετε και ελιές.