Υλικά συνταγής

  • 800 γρ. πατάτες
  • 3 κρόκους αυγών
  • 1 κουταλιά της σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 200 γρ. κασέρι τριμμένο
  • 100 γρ. πεκορίνο τριμμένο
  • αλάτι, πιπέρι

Για το πανάρισμα

  • 1 αυγό ολόκληρο και τα ασπράδια των κρόκων
  • φρυγανιά τριμμένη
  • καλαμποκέλαιο για το τηγάνισμα

Εκτέλεση συνταγής

Πλένετε και βάζετε τις πατάτες με τη φλούδα τους να βράσουν μέσα σε άφθονο νερό μέχρι να μαλακώσουν. Τις ξεφλουδίζετε και τις λιώνετε. 

Προσθέτετε στον πουρέ τους κρόκους των αυγών, το μαϊντανό, τα τριμμένα τυριά και το αλατοπίπερο και ζυμώνετε όλα τα υλικά καλά. Τα πλάθετε σε στρογγυλές κροκέτες. Αφήνετε τις κροκέτες στο ψυγείο 1 ώρα να σφίξουν.

Στη συνέχεια πανάρετε τις πατατοκροκέτες περνώντας τις πρώτα απ' το αυγό, αφού το χτυπήσετε μαζί με τα ασπράδια, και κατόπιν απ' τη φρυγανιά. Τις τηγανίζετε στη φριτέζα σε καυτό καλαμποκέλαιο και τις στραγγίζετε σε απορροφητικό χαρτί.