Υλικά συνταγής

  • μεγάλες γαρίδες 1 κιλό, καθαρισμένες από κελύφη
  • ελαιόλαδο: 6 κουταλιές της σούπας
  • καλαμποκέλαιο ή ηλιέλαιο: 3 κουταλιές της σούπας
  • σκόρδο 2 σκελίδες λιωμένες
  • μαϊντανός ή κόλιανδρο: 4 κουταλιές της σούπας, φρέσκα, ψιλοκομμένα
  • αλάτι όσο θέλετε
  • μαύρο πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • λεμόνι ή λάιμ: 1 (ο χυμός του)

Εκτέλεση συνταγής

Αφαιρείτε το μαύρο εντεράκι από τη ράχη των γαρίδων. Τις πλένετε με κρύο νερό και τις σκουπίζετε. Βάζετε το ελαιόλαδο και το καλαμποκέλαιο (ή το ηλιέλαιο) σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέτετε τις γαρίδες και τις γυρίζετε μέσα στο λάδι απ’ όλες τις πλευρές.

Προσθέτετε το σκόρδο και το μισό φρέσκο μυρωδικό, αλάτι και πιπέρι. Γυρίζετε τις γαρίδες να αλειφτούν καλά με το μείγμα και τις αφήνετε να μαριναριστούν για τουλάχιστον 1 ώρα.

«Διπλώνετε» τις γαρίδες στα δύο και τις περνάτε σε 4 μεταλλικά ή ξύλινα σουβλάκια, έτσι ώστε να πιαστούν σε δύο σημεία (ψηλά στη ράχη και στη μέση της ουράς). Προθερμαίνετε το γκριλ. Τοποθετείτε τις γαρίδες στη σχάρα του γκριλ και τις ψήνετε για 2΄-3' από κάθε πλευρά, μέχρι να χρυσίσουν.

Συμβουλή. Στον πάτο του φούρνου μπορείτε να βάλετε ένα ταψί με σκέτο νερό, ώστε οι γαρίδες να στάζουν μέσα εκεί καθώς θα ψήνονται. Φυσικά μπορείτε να τις ψήσετε και στα κάρβουνα.