Γαρίδες σαγανάκι με μάραθο και ούζο
Υλικά

    12 γαρίδες
    2 φλ. τσαγιού ψιλοκομμένες ντομάτες φρέσκες ή κονκασέ
    2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
    1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
    3 κ.σ. ελαιόλαδο
    1 μαραθόριζα
    1/4 φλ. τσαγιού ούζο
    1 πρέζα ζάχαρη
    2 κ.σ. ψιλοκομμένος μαϊντανός
    αλάτι
    φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση:

Καθαρίζουμε το σώμα από τις γαρίδες (κρατώντας τα κεφάλια πάνω στο σώμα). Αφαιρούμε το έντερο. Σε τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο. Αλατοπιπερώνουμε τις γαρίδες και τις ροδίζουμε στο ελαιόλαδο για 1΄ από κάθε πλευρά. Προσθέτουμε το ξερό κρεμμύδι, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τη μαραθόριζα. Αφήνουμε να σοταριστούν για 3΄-4΄. Σβήνουμε με το ούζο. Βγάζουμε τις γαρίδες σε πιάτο για να μην παραβράσουν και προσθέτουμε στη σάλτσα την ντομάτα και τη ζάχαρη καθώς και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό. Αφήνουμε να βράσει η σάλτσα για 6΄-7΄ σε δυνατή φωτιά μέχρι να μελώσει. Ξαναβάζουμε τις γαρίδες στη σάλτσα και ελέγχουμε το αλατοπίπερο. Σερβίρουμε με ζεστό τραγανό ψωμί.

μερίδες 3
Χρόνος Προετοιμασίας 10 λεπτά
Χρόνος ψησίματος 12 λεπτά

Πηγή: argiro.gr