Υλικά συνταγής

  • 500 γρ. κοχύλια ή άλλο ζυμαρικό κοντό
  • 1 μικρό βαζάκι πατέ πράσινης ελιάς (προαιρετικά)
  • 4 κουταλιές της σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κάππαρη
  • 250 γρ. φέτα κομμένη σε κυβάκια*
  • 8 ντοματίνια
  • 1 βολβός φινόκιο κομμένο σε τέταρτα
  • 2 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
  • αλάτι, πιπέρι
  • φυλλαράκια ρόκας και ελιές για το γαρνίρισμα

 
Εκτέλεση συνταγής

Πλένετε τα ντοματίνια και τα μαραίνετε -αν θέλετε- ελαφρά ζεσταίνοντάς τα 2'-3' στο τηγάνι με μια κουταλιά λάδι. Αλλιώς τα ρίχνετε κατευθείαν (και ωμά δηλαδή) σε ένα μπολ, όπου προσθέτετε το σκόρδο, το κρεμμύδι, το υπόλοιπο λάδι, το φινόκιο, τη ρίγανη και αλατοπίπερο. Αφήνετε το μείγμα στο ψυγείο.

Βράζετε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας τους και τα στραγγίζετε. Τα αδειάζετε σε σαλατιέρα και, όπως είναι καυτά, τα περιχύνετε με τη σάλτσα από τα ντοματίνια. Σκορπίζετε τη φέτα, την πάστα ελιάς και την κάππαρη. Γαρνίρετε τα ζυμαρικά με φύλλα ρόκας και ελιές και σερβίρετε.

*Αφαιρώντας τη φέτα, το πιάτο ενδείκνυται και για όσους ακολουθούν χορτοφαγική διατροφή. Η πάστα ελιάς -αν σας αρέσει- "σηκώνει" κι άλλο τη γεύση.