Υλικά συνταγής

4 πατάτες
2 κονσέρβες τόνος, στραγγισμένος, κομματιασμένος
3 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
3 κουταλιές της σούπας φρέσκα μυρωδικά ψιλοκομμένα (βασιλικό, ρίγανη, δυόσμο)
10 μεγάλες ελιές χωρίς κουκούτσι, κομμένες στη μέση
1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο (ή ηλιέλαιο)
3 κουταλιές της σούπας μαγιονέζα
1 κουταλιά της σούπας μηλόξιδο
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

Καθαρίζετε τις πατάτες και τις βράζετε σε μπόλικο αλατισμένο νερό. Τις στραγγίζετε καλά και τις χοντροκόβετε. Τις ρίχνετε στη σαλατιέρα και προσθέτετε τον τόνο, τα κρεμμυδάκια, τις ελιές και τα φρέσκα μυρωδικά.

Στο μεταξύ χτυπάτε σε ένα σέικερ τη μουστάρδα με το ηλιέλαιο, τη μαγιονέζα, το μηλόξιδο και το αλατοπίπερο μέχρι να αποκτήσετε μια ομοιογενή σάλτσα. Περιχύνετε την πατατοσαλάτα με τη σάλτσα αυτή, ανακατεύετε ελαφρά, σκορπίζετε και σερβίρετε.