Φρουτοσαλάτα με ανθότυρο και σιρόπι από ούζο
Yλικά

2 φλιτζάνια καρπούζι (κομμένο σε κυβάκια, χωρίς τα κουκούτσια)
1 φλιτζάνι πεπόνι κομμένο σε κυβάκια
1 χούφτα ρώγες από λευκό σταφύλι
4 ώριμα σύκα καθαρισμένα και κομμένα σε τέταρτα
200 γρ. ανθότυρο κομμένο σε μικρά κυβάκια

Για το σιρόπι

4 κουτ. σούπας ζάχαρη
½ φλιτζάνι νερό
1 σφηνάκι ούζο
1 πρέζα κανέλα

Eκτέλεση

Bράζουμε το νερό με τη ζάχαρη σε ένα κατσαρολάκι για 5 λεπτά. Προσθέτουμε το ούζο και την κανέλα και βράζουμε για λίγο ακόμα. Bάζουμε το σιρόπι σ' ένα βάζο και το αφήνουμε να κρυώσει καλά στο ψυγείο. Mοιράζουμε τα φρούτα σε δροσερά πιάτα και προσθέτουμε τα κυβάκια από το ανθότυρο. Περιχύνουμε το σιρόπι πάνω από κάθε φρουτοσαλάτα και διακοσμούμε με φυλλαράκια μέντας ή βασιλικού.


Πηγή: lovecooking.gr