Υλικά συνταγής

500 γρ. βίδες (ή άλλο κοντό ζυμαρικό)

150 γρ. βούτυρο και λίγο επιπλέον για την επιφάνεια και το άλειμμα του σκεύους

150 γρ. μπέικον κομμένο σε σχετικά φαρδιές λωρίδες

250 γρ. κασέρι τριμμένο

100 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο

αλάτι, πιπέρι, λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο

Εκτέλεση συνταγής

Βράζετε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας τους και τα στραγγίζετε. Λιώνετε το βούτυρο και περιχύνετε τα ζυμαρικά. Προσθέτετε το μισό κεφαλοτύρι, το μπέικον, το αλατοπίπερο και το μαϊντανό και ανακατεύετε.

Βουτυρώνετε ένα παραλληλόγραμμο πυρίμαχο σκεύος και απλώνετε μια δόση απ' το μείγμα ζυμαρικών. Πασπαλίζετε με το μισό κασέρι. Στρώνετε άλλη μια δόση ζυμαρικών και πασπαλίζετε με το υπόλοιπο κασέρι. Τέλος ρίχνετε την τρίτη και τελευταία δόση ζυμαρικών και πασπαλίζετε με το υπόλοιπο κεφαλοτύρι. Σκορπίζετε μερικά κομματάκια βούτυρο στην επιφάνεια του φαγητού.

Ψήνετε σε προθερμασμένο στους 180°C φούρνο μέχρι να λιώσουν τα τυριά και να ροδίσει η επιφάνεια. Δε θα χρειαστεί πάνω από 15'-20'.