Η πιο εύκολη, πιο γρήγορη και πλέον οικονομική συνταγή για νόστιμο, σπιτικό ψωμί είναι με μπίρα και αλεύρι που φουσκώνει μόνο του. Το ψωμί αυτό γίνεται τραγανό και θριφτό στην επιφάνεια και μαλακό κι αφράτο μέσα. Αλλάζει χαρακτήρα ανάλογα με την μπίρα που θα χρησιμοποιήσει κανείς. Μπορείτε να βάλετε μπίρα είτε από κουτί είτε από μπουκάλι -χρειάζεστε μεταξύ 330 και 350 ml. Το ψωμί αυτό θέλει φόρμα, καθώς η ζύμη του είναι πιο ρευστή από τις συνηθισμένες.

Ψωμί μπίρας σε φόρμα

Υλικά: 1 κουτί μπίρα, 3 φλιτζάνια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, 3 κουταλιές της σούπας κρυσταλλική ζάχαρη

Εκτέλεση: Σε μεγάλο μπολ αναμειγνύετε τη ζάχαρη και το αλεύρι. Προσθέτετε την μπίρα και ανακατεύετε, χρησιμοποιώντας πρώτα μια ξύλινη κουτάλα, στη συνέχεια τα χέρια σας, μέχρι να αποκτήσετε ένα λείο και ομοιογενές μείγμα. Η ζύμη είναι σχετικά κολλώδης. Ρίχνετε το μείγμα σε αντικολλητική μακρόστενη φόρμα. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175° C για 50’-55’. Αφήνετε να κρυώσει και κόβετε σε χονδρές φέτες. Σερβίρετε με βούτυρο, τυρί, αλλαντικά.

Tip. Αν δεν έχετε αντικολλητική φόρμα, βουτυρώνετε και αλευρώνετε μια κλασική.