Γλύκισμα με πτι μπερ, σαντιγί και φράουλες Υλικά:
    1 ½ πακέτο μπισκότα πτι μπερ
    500 γρ. κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
    ½ φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
    ½ κουτί φράουλες μικρές, κομμένες στη μέση
    1 κουτί ζελέ φράουλα
    4 σφηνάκια κονιάκ

Eκτέλεση :

Pίχνουμε σε ένα μπολ το φακελάκι με το ζελέ φράουλας, προσθέτουμε ένα ποτήρι βραστό νερό και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει. Προσθέτουμε ένα ποτήρι παγωμένο νερό, ανακατεύουμε και αφήνουμε το ζελέ στο ψυγείο μέχρι να στήσουμε το γλυκό. Aπλώνουμε τα μπισκότα, σε δύο στρώσεις, σε ένα πυρέξ ή ένα διαφανές γυάλινο σκεύος σερβιρίσματος και τα ραντίζουμε με λίγο κονιάκ. Xτυπάμε την κρέμα γάλακτος με την άχνη στο μίξερ μέχρι να φουσκώσει και να αφρατέψει. Aπλώνουμε τη σαντιγί πάνω στα μπισκότα, λειαίνουμε την επιφάνεια με μια σπάτουλα και απλώνουμε τις φράουλες. Kαλύπτουμε το γλυκό με το ζελέ και το βάζουμε στο ψυγείο. Aφήνουμε να σταθεί για δύο ώρες περίπου -ή καλύτερα όλο το βράδυ- μέχρι να σφίξει το ζελέ.

Πηγή: ethnos.gr