Σαλάτα με σιτάρι, αρακά και καρπούζι Υλικά:

    1 φλιτζάνι ωμό σιτάρι (ολόκληρο)
    1 φλτιζάνι αρακά
    Αλάτι, πιπέρι
    1 φλιτζάνι καρπούζι κομμένο σε κυβάκια
    1 φλιτζάνι χροντροκομμένο πλατύφυλλο μαϊντανό
    1/3 του φλιτζανιού τριμμένο τυρί πεκορίνο


Εκτέλεση:

Βάλε το σιτάρι σε μια κατσαρόλα, σκέπασε με νερό και άφησε να πάρει μια βράση

Στη συνέχεια σκέπασε την κατσαρόλα και χαμήλωσε τη φωτιά και άφησε το σιτάρι να μαλακώσει για κάτι λιγότερο από μισή ώρα. Μπορείς να δοκιμάσεις στο ενδιάμεσο και να το βγάλεις όταν εσύ θεωρείς πως είναι έτοιμο

Πρόσθεσε στην κατσαρόλα τον αρακά και άφησε να ψηθούν τα υλικά μαζί για 2-3 λεπτά. Σούρωσε και πέρασε το σιτάρι και τον αρακά κάτω από άφθονο κρύο νερό

Βάλε τα υλικά σε ένα μεγάλο μπολ και αλατοπιπέρωσε

Στη συνέχεια πρόσθεσε το καρπούζι και τον μαϊντανό και ανακάτεψε απαλά

Συμπλήρωσε με τις νιφάδες πεκορίνο και σέρβιρε


Πηγή: tlife.gr