Τυρένια μπαλάκια παρμεζάνας Υλικά:


•    1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
•    2 σκελίδες σκόρδο
•    Τριμμένο μοσχοκάρυδο
•    Φρέσκο μαύρο πιπέρι
•    180 γρ. τριμμένη παρμεζάνα

Εκτέλεση

Βάλε την κρέμα γάλακτος, το σκόρδο, το μοσχοκάρυδο και το πιπέρι σε ένα κατσαρολάκι να πάρουν βράση

Αφού πάρει βράση, χαμήλωσε τη φωτιά και ανακάτευε συνεχώς

Λίγα λεπτά αργότερα αφαίρεσε το σκόρδο και πρόσθεσε το τυρί σταδιακά

Ανακάτευε χωρίς διακοπή μέχρι να λιώσει το τυρί και να έχεις ένα μαλακό και ομοιόμορφο μείγμα

Γύρισε το μείγμα σε ένα μπολ και άφησε να κρυώσει

Αφού το τυρένιο μείγμα σου έρθει σε θερμοκρασία δωματίου, σκέπασε το μπολ και βάλε στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες

Βγάλε από το ψυγείο και με ένα κουτάλι ή scoop παγωτού φτιάξε τρυφερά μπαλάκια από το τυρί

Στρώσε τα τυρομπαλάκια σου σε ένα δίσκο και σέρβιρε με λίγο ακόμη φρεσκοτριμμένο πιπέρι


Πηγή: tlife.gr