Λιγκουίνι με γαρίδες

Υλικά:

    400 γρ. λιγκουίνι
    1 κρεμμύδι ξερό τριμμένο
    2 κουταλιές φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο
    1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
    3 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
    40 γρ. ελαιόλαδο (ή ένα φλ του καφέ)
    800 γρ. μίνι γαρίδες αποφλοιωμένες
    200 γρ. ντοματάκια πολτοποιημένα
    αλάτι, πιπέρι
    πάπρικα γλυκιά
    μπούκοβο

Εκτέλεση:
Βράζουμε τα ζυμαρικά al dente σε μπόλικο βραστό αλατισμένο νερό, τα σουρώνουμε, τους ρίχνουμε λίγο λάδι, για να μην κολλήσουν και τα φυλάμε με κλειστό καπάκι μακριά από τη φωτιά. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι. Σ' ένα τηγάνι ζεσταίνουμε λίγο λάδι, ρίχνουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα τσιγαρίζουμε. Προσθέτουμε τις γαρίδες, το μαϊντανό, την ντομάτα, την καυτερή ή γλυκιά πάπρικα, λίγο φρέσκο δυόσμο, το αλάτι και το μπούκοβο. Περιμένουμε να "δέσει" η σάλτσα. Προσέχουμε να μην το αφήσουμε περισσότερη ώρα από 8 λεπτά, γιατί οι γαρίδες θα σκληρύνουν. Βάζουμε τα ζυμαρικά σε πιατέλα σερβιρίσματος, τα περιχύνουμε με τις γαρίδες και τη σάλτσα και πασπαλίζουμε με φρεσκοκομμένο μαϊντανό.

Διάρκεια: 30 λεπτά

Πηγή: Lovecooking.gr