Η ωραιότερη γλυκόξινη σάλτσα ντομάτας Υλικά

1½ κιλό ψιλοκομμένες ντομάτες (κονκασέ)
1 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 κλωνάρια σέλερι
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1/2 φλ. τσαγιού μαύρη σταφίδα
1/2 φλ. τσαγιού ξανθή σταφίδα
1 κ.σ. χοντρό αλάτι
2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
1/4 φλ. τσαγιού ξίδι από κρασί
Για το αρωματικό μπουκέτο:
1/4 ξύλο κανέλας
2 γαρίφαλλα (μοσχοκάρφια)
2 κόκκους μπαχάρι
4 κόκκους πιπέρι
Για το τελείωμα:
1/2 φλ. τσαγιού ζάχαρη
1/2 φλ. τσαγιού μαύρη ζάχαρη
1/4 φλ. τσαγιού ξίδι από κρασί

Εκτέλεση
Βάζουμε σε κατσαρόλα τις ντομάτες, την πιπεριά, το κρεμμύδι, το σέλερι, το σκόρδο, τις σταφίδες, το αλάτι, το μαϊντανό, το ξίδι. Βράζουμε τα υλικά σε μέτρια φωτιά για 50΄ με 1 ώρα, να μειωθούν τα υγρά και να πυκνώσει η σάλτσα.
 
Μέσα σε ένα τουλπάνι βάζουμε όλα τα μπαχαρικά, τα δένουμε και τα ρίχνουμε στη σάλτσα. Ανακατεύουμε σε μπολ τη ζάχαρη, τη μαύρη ζάχαρη και το ξίδι, τα προσθέτουμε στη σάλτσα και συνεχίζουμε το βράσιμο για 15΄. έως ότου πυκνώσει η σάλτσα. Ελέγχουμε το αλάτι.



Πηγή: argiro.gr