Πιπεριές Φλωρίνης με αντζούγιες Υλικά

•    10 πιπεριές Φλωρίνης μικρές
•    10 αντζούγιες
•    2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
•    1/4 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
•    Αλάτι
•    Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
•    2 κ.σ. ξίδι

•    Εκτέλεση
1.      Διαλέγουμε μικρές και ίσιες πιπεριές Φλωρίνης. Τις πλένουμε και τις αφήνουμε να στραγγίσουν. Με κοφτερό μαχαιράκι αφαιρούμε το κοτσάνι και το κεφάλι της πιπεριάς (τις ανοίγουμε). Βάζουμε σε κάθε πιπεριά μία αντζούγια και λίγο μαϊντανό.
2.      Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και τηγανίζουμε τις πιπεριές σε μέτρια φωτιά, αφού τις αραδιάσουμε όλες σε μία στρώση στο τηγάνι. Τηγανίζουμε για 2΄-3΄ από κάθε πλευρά.
3.      Αλατοπιπερώνουμε (προσοχή στο αλάτι, οι αντζούγιες είναι αλμυρές) και σβήνουμε με το ξίδι. Τις αποσύρουμε από τη φωτιά και πασπαλίζουμε με το μαϊντανό.


Πηγή: argiro.gr