Παπαρδέλες µε σάλτσα ντομάτας και ανθότυρο Υλικά

1½ κιλό τριμμένες ντομάτες
1/4 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδο
1 πρέζα βασιλικός αποξηραμένος
1 πρέζα θυμάρι αποξηραμένο
1 πρέζα ρίγανη αποξηραμένη
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
500 γραμμ. παπαρδέλες
1 κεσεδάκι (200 γραμμ.) ανθότυρο ή άλλο τυρί κρέμα
λίγος βασιλικός ψιλοκομμένος

Εκτέλεση
1. Βάζουμε όλα τα υλικά της σάλτσας (ντομάτες, λάδι, σκόρδο και μυρωδικά) να βράσουν για 10΄. Προσθέτουμε τις παπαρδέλες, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 8΄.
2. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το ανθότυρο που το έχουμε λιώσει σε μορφή κρέμας. Ανακατεύουμε καλά και πασπαλίζουμε με τον φρέσκο βασιλικό. Σερβίρουμε αμέσως.



Πηγή: argiro.gr