Γρήγορη κρεμμυδόπιτα με σφολιάτα Υλικά

1 φύλλο σφολιάτας εμπορίου
2 κ.σ. μαργαρίνη
4 ξερά κόκκινα κρεμμύδια
3 κ.σ. ξίδι λευκό
2 κ.σ. ζάχαρη
2 φλ. τσαγ. πικάντικη γραβιέρα

Εκτέλεση
1 Ζεσταίνουμε τη μαργαρίνη σε μέτρια φωτιά μέχρι να λιώσει (όχι να κάψει). Προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια και τα σοτάρουμε –πάντα σε μέτρια φωτιά– για 10΄, έως ότου γίνουν διάφανα και μαλακώσουν. Τα πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη και ρίχνουμε το ξίδι. Ύστερα δυναμώνουμε τη φωτιά και ανακατεύουμε για 4΄-5΄ μέχρι να καραμελώσουν και να πάρουν βαθύ χρυσό χρώμα. Συνεχίζουμε το καραμέλωμα για 2΄-3΄ και στη συνέχεια τα αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν ελαφρά.
2 Απλώνουμε τη σφολιάτα σε ταψάκι λίγο μικρότερο από το μέγεθός της, για να καλυφθούν και τα τοιχώματά του, και την πασπαλίζουμε με το μισό τυρί. Στρώνουμε μέσα τα καραμελωμένα κρεμμύδια και ρίχνουμε και το υπόλοιπο τυρί. Γυρίζουμε τις άκρες της σφολιάτας ελαφρά προς τα μέσα για να κλείσουμε τη γέμιση και να μην τρέξουν τα τυριά και τις αλείφουμε με λίγο γάλα. Τρίβουμε μπόλικο πιπέρι.
3 Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 200°C στην τελευταία σχάρα για 20΄-25΄, έως ότου ροδίσει η σφολιάτα και κάνει κρούστα το τυρί.



Πηγή: argiro.gr