Μαρμέλαδα βανίλια-μήλο Υλικά

    * 700 γραμμ. βανίλιες φρέσκιες
    * 300 γραμμ. μήλα
    * όση σηκώσει ζάχαρη
    * 1/2 λεμόνι (χυμός)


    * Εκτέλεση

Τα φρούτα να είναι ώριμα, χωρίς χτυπήματα (γερά). Τα πλένουμε καλά. Καθαρίζουμε τα μήλα και τα κόβουμε σε μπουκιές. Τα βάζουμε σε κατσαρόλα. Αφαιρούμε τα κουκούτσια από τις βανίλιες και τις προσθέτουμε στην κατσαρόλα.
Περιχύνουμε με 3/4 φλ. τσαγιού νερό, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε (σε χαμηλή φωτιά) από την ώρα που θα πάρει βράση για 15΄, μέχρι να μαλακώσουν καλά τα φρούτα και να λιώσουν. Μετράμε τότε το μείγμα των φρούτων. Όσα φλιτζάνια είναι τα φρούτα τόσα φλιτζάνια ζάχαρη συμπληρώνουμε στην κατσαρόλα.
Ανακατεύουμε καλά τα φρούτα (την πούλπα πλέον) με τη ζάχαρη, να λιώσει. Βράζουμε τη μαρμελάδα σε μέτρια φωτιά, από την ώρα που θα πάρει βράση για  15΄-20΄. Προς το τέλος του βρασμού προσθέτουμε το χυμό και αφήνουμε να βράσει για 1΄-2΄. Γεμίζουμε αποστειρωμένα βάζα ζεστά ?ε την καυτή μαρμελάδα μέχρι πάνω (να ξεχειλίζει).
Σφραγίζουμε με τα καπάκια και αναποδογυρίζουμε στον πάγκο (το καπάκι να ακουμπά στον πάγκο) μέχρι να κρυώσουν καλά. Τα φυλάμε στο ντουλάπι ?ας. Όταν ανοίξουμε το βάζο με τη μαρμελάδα, το συντηρούμε στο ψυγείο.Πηγή: argiro.gr