Τηγανητό ρύζι με λαχανικά και αυγά Υλικά
•    350 γρ. ρύζι μακρύκοκο
•    1 δαφνόφυλλο
•    80 ml ελαιόλαδο + 2 κουτ. σούπας επιπλέον
•    2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
•    1 κολοκυθάκι, κομμένο σε κύβους
•    1 μελιτζάνα τσακώνικη, κομμένη σε μικρούς κύβους
•    1 πιπεριά Φλωρίνης, σε κυβάκια
•    1 κλωνάρι σέλερι, σε λεπτές ροδέλες
•    1 κουτ. γλυκού σκόνη τζίντζερ
•    1 κουτ. σούπας σουσάμι
•    4 αυγά χτυπημένα με 1 κουτ. σούπας σόγια σος
•    αλάτι, λευκό πιπέρι, φρεσκοτριμμένο
•    μαϊντανός ή κόλιανδρος, ψιλοκομμένος για το γαρνίρισμα


Εκτέλεση:

Διαδικασία Σε ένα μικρό αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε τις 2 κουταλιές λάδι σε μέτρια φωτιά και ροδίζουμε το σουσάμι μέχρι να σκορπίσει το άρωμά του. Προσθέτουμε το μείγμα των αυγών και τηγανίζουμε μέχρι να ψηθεί καλά η ομελέτα και από τις δύο μεριές. Τη βγάζουμε και την κόβουμε σε λεπτές λωρίδες. Στο μεταξύ, βράζουμε το ρύζι σε άφθονο αλατισμένο νερό με 1 δαφνόφυλλο, για όση ώρα λένε οι οδηγίες της συσκευασίας, και το σουρώνουμε.
 
Σε ένα μεγάλο γουόκ ή σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι (80 ml) και σοτάρουμε το σέλερι, τη μελιτζάνα, την πιπεριά και το κολοκυθάκι μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε το ρύζι και το τζίντζερ και «τηγανίζουμε» μέχρι να λαδωθεί καλά από το καυτό λάδι και να ανακατευτεί καλά με τα λαχανικά. Προσθέτουμε το φρέσκο κρεμμυδάκι, κάνουμε ένα τελευταίο ανακάτεμα και αποσύρουμε. Θέλουμε να παραμείνει τραγανό το κρεμμυδάκι και το άρωμά του ζωντανό.
 
Σερβίρουμε το ρύζι με τις λωρίδες της ομελέτας, τρίβουμε άφθονο λευκό πιπέρι και γαρνίρουμε με τον μαϊντανό ή τον κόλιανδρο.


Πηγή: gastronomos.gr