Ταρταλέτες γλυκές και τραγανές Υλικά

•    1/4 δόσης ζύμη πίτσας
•    1/2 φλ. ζάχαρη
•    Για το σερβίρισμα:
•    Γιαούρτι στραγγιστό ή μασκαρπόνε (τυρί κρέμα)
•    Φρούτα του δάσους
•    Σιρόπι μπαλσάμικο
•    Άχνη ζάχαρη
•    Εκτέλεση
Χρησιμοποιούμε ¼ από τη βασική συνταγή για τη ζύμη πίτσας.
Πασπαλίζουμε τον πάγκο με τη ζάχαρη. Πλαταίνουμε τη ζύμη στις παλάμες μας και την απλώνουμε πάνω στον πάγκο με τη ζάχαρη. Με χοντρό πλάστη (κατά προτίμηση μικρό, χοντρό πλάστη) ανοίγουμε τη ζύμη σε λεπτό φύλλο πάνω στη ζάχαρη. Η ζάχαρη πρέπει να κολλήσει καλά επάνω της.
Με κουπ πατ ή με ένα ποτήρι κόβουμε μικρά στρογγυλά δισκάκια ζύμης. Τα αραδιάζουμε σε λαμαρίνα στρωμένη με λαδόκολλα. Τα τρυπάμε πολύ καλά με πιρούνι σε όλη την επιφάνεια. Η πλευρά με τη ζάχαρη πρέπει να είναι προς τα πάνω.
Ψήνουμε στους 200οC για περίπου 10΄ μέχρι να ροδίσουν τα δισκάκια. Αφού κρυώσουν, τα σερβίρουμε με γιαούρτι, φρέσκα φρούτα και φυσικά γαρνίρουμε με σιρόπι και ζάχαρη άχνη.



Πηγή: argiro.gr