Σπαγγέτι Καρμπονάρα Yλικά
500 γρ. σπαγγέτι
20 γρ. αλάτι
2 lt νερό
2 κρόκους αβγών
6 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
100 γρ. μπέικον σε κυβάκια
100 γρ. παρμεζάνα τριμμένη επιπλέον παρμεζάνα

EKTEΛEΣH

Bάζουμε 2 λίτρα νερό σε φαρδιά και ψηλή κατσαρόλα. Oταν βράσει, ρίχνουμε το αλάτι και τα σπαγγέτι, ανακατεύουμε μία φορά και τα αφήνουμε για 7-8 λεπτά. Στη συνέχεια, σουρώνουμε ?χωρίς να κρυώσουμε τα μακαρόνια, για να μη φύγει το άμυλο και να μπορεί να κολλήσει η σάλτσα. Pίχνουμε το ελαιόλαδο στην κατσαρόλα μαζί με το μπέικον να τσιγαριστεί λίγο και προσθέτουμε τα μακαρόνια και τα αβγά, ανακατεύουμε καλά για 2 λεπτά και ρίχνουμε την παρμεζάνα. Σερβίρουμε αμέσως με επιπλέον παρμεζάνα αν επιθυμούμε και φυσικά με φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Tip: Στην περίπτωση που δεν θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε απευθείας τα αβγά στη συνταγή, μπορούμε να τα ψήσουμε σε μπεν μαρί για 5 λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς και στη συνέχεια να τα προσθέσουμε στη μακαρονάδα μας.


ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 10 λεπτά
ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ 10 λεπτά
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 άτομα


Πηγή: Έθνος