Λαχανοσαλάτα με σάλτσα γιαουρτιού

Υλικά:

  • 1 μικρό λάχανο, ψιλοτριμμένο
  • 2 καρότα, κατά προτίμηση βιολογικά, σε λεπτές ροδέλες ή ψιλοτριμμένα
  • το λευκό και το τρυφερό πράσινο μέρος από 3 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  • 1/2 φλιτζ. τσαγιού σταφίδες ξανθές
  • 1/2 φλιτζ. τσαγιού λευκά αμύγδαλα, χοντροκομμένα
  • 1/2 κουτ. γλυκού αλάτι
  • 10-12 φύλλα φρέσκου δυόσμου ή μέντας, ψιλοκομμένα (ή 1 γεμάτο κουτ. γλυκού δυόσμος ξερός, τριμμένος)

Για τη σάλτσα

  • 2 φλιτζ. τσαγιού γιαούρτι σακούλας
  • 2 κουτ. γλυκού μέλι της αρεσκείας μας
  • 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • φρεσκοτιμμένο πιπέρι

 

Eκτέλεση:

 

Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το λάχανο, το καρότο και το αλάτι. Τρίβουμε τα λαχανικά με τα χέρια ώστε να τα πιάσει το αλάτι και να μαραθούν λίγο. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τις σταφίδες, τα αμύγδαλα και το δυόσμο ή τη μέντα και ανακατεύουμε καλά. Σε ένα άλλο μπολ, χτυπάμε με τον αυγοδάρτη το γιαούρτι με το λάδι, μέλι, το αλάτι και το πιπέρι. Ρίχνουμε το μείγμα γιαουρτιού στο μπολ με το λάχανο, ανακατεύουμε ώστε να πάει η σάλτσα παντού και βάζουμε τη σαλάτα στο ψυγείο για τουλάχιστον 30 λεπτά για να δροσίσει.

 

Συνοδεύουμε με Σερβίρουμε τη δροσερή λαχανοσαλάτα πλάι σε μπιφτέκια ή κεμπάπ, κοτόπουλο σχάρας, μπριζολάκια χοιρινά ή άλλο ψητό κρέας της αρεσκείας μας. Εναλλακτικά, με δυο βραστά αυγά ανά άτομο και ψωμί έχουμε ένα γρήγορο και σχετικά άκοπο γεύμα.


Πηγή: gastronomos.gr