Μελιτζανοσαλάτα με γιαούρτι και καρύδια  Υλικά

4 μεγάλες φλάσκες μελιτζάνες

3 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες

2 κ.σ. ξίδι 1/2 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο

1 φλ. τσαγιούχοντροκομμένη καρυδόψιχα

1 κεσέ γιαούρτι στραγγιστό

2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο

αλάτι

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

φρυγανισμένη μπαγκέτα για σερβίρισμα

Εκτέλεση

Ψήνουμε τις μελιτζάνες στα κάρβουνα μέχρι να καεί η φλούδα τους και να καπνιστούν. Ή τις ψήνουμε στους 200oC για 45΄. Αφήνουμε λίγο να κρυώσουν. Κρατώντας το κοτσάνι σχίζουμε κάθετα τη μελιτζάνα να στάξουν οι χυμοί της και με κουτάλι αφαιρούμε τη σάρκα της. Τη βάζουμε σε μπολ. Με πιρούνι τη λιώνουμε καλά. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το σκόρδο, το ελαιόλαδο, το ξίδι, το μαϊντανό, τα καρύδια και τέλος, αφού έχει κρυώσει εντελώς, το γιαούρτι. Ανακατεύουμε και την παγώνουμε. Σερβίρουμε με φρυγανισμένο ψωμί.

Πηγή: argiro.gr