Αραβική πίτα
Υλικά 


2 φλιτζ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 κ.γλ. αλάτι 1 κ.σ. ελαιόλαδο νερό όσο πάρει (περίπου 1 φλιτζ. νερό)

λίγο αλεύρι επιπλέον

Εκτέλεση

Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το αλάτι σε μπολ. Κάνουμε λακκούβα στη μέση και προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το νερό. Ανακατεύουμε με το χέρι ή με ξύλινη κουτάλα.

Όταν το μείγμα μαζευτεί σε μπάλα η ζύμη θα κολλάει αρκετά. Τη βγάζουμε σε αλευρωμένη επιφάνεια και τη ζυμώνουμε για 5΄, πασπαλίζοντας με αλεύρι όποτε είναι αναγκαίο. Σε αυτήν τη φάση η ζύμη μας πρέπει να είναι αρκετά λεία. Την αφήνουμε σκεπασμένη για 20΄ να ξεκουραστεί.

Ύστερα την τυλίγουμε προσεκτικά σε ρολό και κόβουμε 8 κομμάτια. Κάνουμε κάθε κομμάτι μπαλίτσα και με τον πλάστη ανοίγουμε πάνω σε αλευρωμένη επιφάνεια λεπτό φύλλο. Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι. Τινάζουμε να φύγει το περιττό αλεύρι και ψήνουμε την κάθε πίτα για 1΄-2΄ από κάθε πλευρά.

Τις σερβίρουμε όσο είναι ζεστές, γεμίζοντάς τες με ό,τι μας αρέσει.

Πηγή: argiro.gr