Σφουγγάτα
Υλικά
  • 1/2 κιλό ανθότυρο*
  • αλάτι και πιπέρι
  • 2 κουτ. γλυκού αλεύρι
  • 2 μεγάλα αυγά ή 3 μικρότερα, κατά προτίμηση βιολογικά
  • λίγα φύλλα δυόσμου, ψιλοκομμένα, ή ξερός δυόσμος, τριμμένος
  • αλεύρι για το πανάρισμα
  • λάδι για το τηγάνισμα


Εκτέλεση:

Βάζουμε το τυρί, τα αυγά, το μυρωδικό και τα 2 κουτ. γλυκού αλεύρι σε μια λεκάνη. Τα αλατοπιπερώνουμε και τα ζυμώνουμε να ενωθούν καλά τα υλικά.
Τα πλάθουμε μπαλάκια σαν καρύδια (αν δεν πλάθονται προσθέτουμε λίγο αλεύρι επιπλέον), τα αλευρώνουμε και τα τηγανίζουμε σε καυτό λάδι μέχρι να ροδίσουν από όλες τις πλευρές. Τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας, ώστε να στραγγίξουν από τα πολλά λάδια.  
Συνοδεύουμε με Με μια ωραία μαρουλοσαλάτα ή λαχανοσαλάτα με καρότο και ρίγανη. Επίσης, με μπρόκολο ή κουνουπίδι βραστό. Τα σφουγγάτα μπορούμε να τα σερβίρουμε και ως μεζέ για ούζο ή τσίπουρο.  



Πηγή: gastronomos.gr