Κριθαράκι µε κολοκυθάκια και µανιτάρια  
Υλικά  
  • 300 γραμμ. κριθαράκι χοντρό
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1/2 κιλό κολοκυθάκια κομμένα σε φέτες
  • 1/4 κιλό μανιτάρια κομμένα σε φέτες
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 1 κ.σ. κότατζ τσιζ ή άλλο άπαχο τυρί κρέμα

Eκτέλεση:

 
Σε αλατισμένο νερό που βράζει ρίχνουμε το κριθαράκι, το αφήνουμε να βράσει για 6΄ και το στραγγίζουμε. Στο μεταξύ, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα πλασοτέ και σοτάρουμε τα κολοκυθάκια για 3΄-4΄. Προσθέτουμε τα μανιτάρια και το σκόρδο και σοτάρουμε για 2΄-3΄. Αλατοπιπερώνουμε. Προσθέτουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και ανακατεύουμε 1΄-2΄, ίσα να λαδωθούν. Πασπαλίζουμε με το μαϊντανό και ρίχνουμε το τυρί. Αποσύρουμε από τη φωτιά. Προσθέτουμε το βρασμένο κριθαράκι. Ανακατεύουμε πολύ καλά. Σερβίρουμε το φαγητό ζεστό ή σε θερμοκρασία δωματίου.


Πηγή: argiro.gr