Ριζότο με μανιτάρια Υλικά:

  • 2 κ.σ. βούτυρο
  • 2 φλιτζάνια μανιτάρια καθαρισμένα και κομμένα σε φετούλες
  • 2/3 του φλιτζανιού μπράντι ή βερμούτ ή λευκό ξηρό κρασό
  • 5-6 φλιτζάνια ζωμό κοτόπουλου
  • 1/3 του φλιτζανιού καθαρισμένα κρεμμύδια ψιλοκομμένα(1 μέτριο κρεμμύδι)
  • 1 3/4 του φλιτζάνια ρύζι αρμπόριο (ειδικό για ριζότο)
  • 1/3 του φλιτζανιού τριμμένη παρμεζάνα
  • Αλάτι, πιπέρι
  • 2 κ.σ. φρέσκο μαϊντανό

Εκτέλεση:

Βάλε το ζωμό σε ένα κατσαρολάκι να πάρει βράση

Λιώσε το βούτυρο σε ένα βαθύ μέτριου μεγέθους σκεύος. Πρόσθεσε τα μανιτάρια και το κρεμμύδι και σόταρε για 5 λεπτά περίπου

Στη συνέχεια ρίξε στο ρύζι το μπράντι  και άφησε το μείγμα να κοχλάσει και να αποβάλει το αλκοόλ

Πρόσθεσε τον ζεστό ζωμό σιγά, σιγά - μισό φλιτζάνι κάθε φορά - ανακατεύοντας για να μην σου κολλήσει το ρύζι

Συνέχισε το ανακάτεμα ώστε να απορροφηθέι εντελώς ζωμός πριν ρίξεις την επόμενη δόση - μισό φλιτζάνι. Κάνε την ίδια διαδικασία για όλο το ζωμό

Μέχρι να απορροφηθεί έτσι ο ζωμός το ρύζι σου θα είναι ψημμένο και έτοιμο.

Πρόσθεσε και την τριμμένη παρμεζάνα και αλατοπιπέρωσε

Σέρβιρε με τον φρέσκο μαϊντανό



Πηγή: tlife.gr